bannerbanner
Pavasara dienasgrāmatas
Pavasara dienasgrāmatas

Полная версия

Pavasara dienasgrāmatas

Язык: Русский
Год издания: 2024
Добавлена:
Настройки чтения
Размер шрифта
Высота строк
Поля
На страницу:
7 из 8

– Vesta stop! – Senija teica, apskaujot meiteni sev tuvāk. – Lai Alise iet.

– Es viņai izplēsīšu visus matus! – Romāņina kliedza, mēģinot izplēst sāncensei matu kamolu.

– Traks! – Karamele iekliedzās. – Ak!

– Nekavējoties pārtrauciet! – akadēmijas direktors bargi sacīja, ielidojot kabinetā.

No negaidītās priekšnieku vizītes visa kompānija sastinga savās vietās.Vesta atlaida meitenes matus, bet ne uzreiz. Viņa turpināja šņākt un naidīgi skatījās uz Karameli.

– Traks! – Karamele teica, iztaisnojot matus un atvelkot elpu. «Direktor, jums viņa nekavējoties jāizslēdz no akadēmijas, tādiem mežoņiem šeit nav vietas,» viņa norādīja ar pirkstu uz Vestu.

«Vēl viena kustība, un es noplēsīšu visas jūsu mākslīgo matu paliekas.» Romanīna mēģināja izlauzties no Isajeva rokām, bet viņš viņu cieši turēja.

– Viņi abi apklusa. «Isajev, aizveriet klasi, un jūs abi nekavējoties sekojiet man,» sieviete teica un izgāja no kabineta.

«Atlaid,» Vesta norūca.

Senija nekavējoties atbrīvoja jauno dāmu no rokām. Romanīna un Karameļeva nekavējoties sekoja direktorei viņas kabinetā. Arsenijs palika viens. Jā, vakars izvērtās ļoti karsts visādā ziņā, jāskatās, kādas sekas visus sagaida pēc šī traci.

Kabineta direktors.

– Vai vismaz viens no jums to apzinās? – direktore apsēdās pie sava rakstāmgalda un skatījās uz diviem vainīgajiem studentiem. – Jūs esat mūsu valsts nākotnes elite, taču uzvedieties sliktāk nekā meitenes no vārtiem. Kā tu vispār uzdrošinājies sākt kautiņu akadēmijas teritorijā?

Vesta paskatījās tieši uz direktoru, viņa nemaz nebaidījās no šejienes izlidot, taču viņa negrasījās zaudēt vietu augstprātīgas, stulbas blondīnes dēļ.

«Atvainojiet, direktor, turpmāk es būšu atturīgāka,» sacīja Romāņina, turot aiz muguras noskrāpētās rokas.

– Es ar to rēķinos. Un tu Alise, vai vēlies kaut ko teikt savai aizstāvībai?

«Šajā situācijā es neesmu vainīgs.» Šis mežonis man uzbruka. «Es esmu upuris,» Alise uzmeta nicinājuma pilnu skatienu uz Romanīnu un vērīgi paskatījās prom.

«Man vienalga, kurš sāka pirmais.» Jūs abi saņemat pirmo brīdinājumu. Vēl divi, un jūs esat prom, tas attiecas uz abiem. Tas ir skaidrs.

Meitenes vienbalsīgi pamāja ar galvu.

«Tagad iesim uz savām istabām.»

Jā, šķiet, ka karš ir oficiāli atklāts. Var derēt, kurš uzvarēs šajā grūtajā cīņā, spēki ir līdzvērtīgi, taču abām meitenēm ir trumpji piedurknēs.

10. NODAĻA


JAUNS PĀRĒJUMS.

Nakts notikumi kļuva par iemeslu pārdomām visiem notikumā iesaistītajiem. Neviens no trim dalībniekiem tajā naktī negulēja; viņiem visiem bija savi iemesli. Karamele pavadīja pusi nakts, lai sakārtotu matus, un atlikušo nakti pavadīja, izstrādājot plānu meitenes iznīcināšanai. Nē, Alisa nav tik slikta meitene, viņa vienkārši nevar izturēt pat minimālu konkurenci, viņai vajadzētu būt vienai augšā, tas ir uzticamāk.

Visu nakti Isajevs gulēja gultā un nevarēja aizmigt, jo domāja par Vestu. Viņš galvā atkal un atkal pārgāja uz visa vakara detaļām. Jā, neizliksimies, viņš ir sieviešu uzmanības izlutināts, viņam ir daudz fanu, kuri, parādoties, sāk nikni čīkstēt. Senija precīzi zina, kā apburt meiteni. Taču Romanīna tāda nebija, un tieši tas viņu piesaistīja. Un tas pat vairs nebija strīda jautājums; viņš pats kļuva ieinteresēts sazināties ar viņu. Meitene izcēlās kā spilgts plankums uz vienmuļo bārbijām līdzīgo dāmu fona, kuras tērpās minisvārkos un skatījās uz puišiem. Vestai pilnībā pietrūka pat maiguma un sievišķības. Bet aiz viņas kodīgajām frāzēm un augstprātīgā skatiena bija kaut kas neparasts. Arsenijs gribēja saprast, par ko ir runa. Ziniet, viņš baidījās viņā vilties, ja nu viņa izrādīsies vēl viena stulba meitene, kura prot tikai spēlēties ar puiša jūtām, un tad vienkārši pamet viņu, neko nepaskaidrojot.

Vesta visu nakti, pareizāk sakot, atlikušo daļu pavadīja, domājot par visu notikušo. Galu galā viņa zvērēja sev neradīt nevajadzīgas problēmas, bet kas patiesībā notika? Viņa radīja milzīgas problēmas ne tikai sev, bet arī savam draugam. Meitene pārmeta sev, ka mūzikas istabā ar Isajevu uzvedās tik neapdomīgi, jo viņa lieliski zina, kāds viņš patiesībā ir, tad kāpēc viņa cenšas visu izmēģināt uz savas ādas? Kur ir viņas instinkts saglabāt savu dibenu neskartu? Varbūt viņa ir tādā vecumā, kad vajag visu izmēģināt? Meitene bija apjukusi savās domās.

Taču pats smieklīgākais un šausmīgākais visus šīs akadēmijas studentus gaidīja no rīta, jo diezin vai šis stāsts tik viegli aizmirsies. Katrs ir gatavs steigties kaujā, lai sevi aizsargātu. Bet ja kāds uzbruks, tad otram būs jāaizstāvas. Kurš ieņems kādas vietas šajā cīņā? Rīts rādīs, kurš kādus lēmumus pieņēma un kādi risinājumi tiks atrasti. Ak, šī diena patiešām daudziem skolēniem būs karsta un aizraujoša.

Vesta reti smaidīja bez iemesla, taču, ja viņas sejā nespīdēja smaids, tas nenozīmēja, ka viņai bija slikts garastāvoklis vai viņu mocīja domas. Viņa ir tik nesmaidīga jauna dāma, kurai labāk patīk skatīties uz savām kājām, nevis uz cilvēkiem. Taču šodien Romanīna izskatījās nomākta. Viņa cieši pievilka savu beisbola cepuri uz sejas un vēlējās, lai būtu uzlikusi vairāk saulesbriļļu, bet diemžēl viņai tādu nebija.

Kafejnīcā kopā ar Emmu viņa izvēlējās tālāko galdiņu. Trakajam bija slikta pašsajūta, vakar viss beidzās pārāk haotiski, kas nozīmē, ka šodien noteikti būs turpinājums un tas acīmredzot nebūs īpaši priecīgs. Parasti šī meitene izstaro pašpārliecinātību, ik uz viņas soļa var nolasīt pašpārliecinātu raksturu, bet tagad viņa uzvedas kā bērns, kurš apmaldījies tirdzniecības centrā. Šķiet, ka nekas tāds, bet Vestai nav absolūti nekādas pieredzes šādos jautājumos. Jā, viņai ir IQ virs vidējā, daudzas balvas zinātnē, bet attiecībās ar cilvēkiem viņa ir pilnīga nulle. Nāciet, cilvēki, viņai vispār nav prakses ar puišiem. Visus skolas gadus jaunajai kundzei nebija laika stiprajam dzimumam, jo viņa bija aizņemta ar zinātnes un sporta studijām. Un tagad, šķiet, ir pienācis laiks iegūt pieredzi šajā ceļā. Sasodīts, kāpēc neviens nejautā, vai viņa to vēlas vai nē? Zinātnē un sportā viss ir vienkārši, ja vēlies kaut ko uzzināt vai sasniegt, ej un dari. Dzīvē neviens nejautās, vai jums ir nepieciešama saskarsmes pieredze ar noteiktiem cilvēkiem vai nē.

Romanīna sasildīja rokas uz stipras melnās tējas krūzes un paskatījās uz galda virsmu.

– Starp citu, kur tu biji pusi nakts? – Emma jautāja, iemaisot cukuru melnās kafijas krūzē. «Kad es aizmigu, tu vēl nebijāt.»

– Hm, labāk nejautāt, – meitene ievilka, nepaceļot galvu.

– Vai ar Seniju kaut kas notika? Vai viņš tevi aizvainoja? – Lankova pacēlās, nedaudz noliecoties uz priekšu.

– Zvezdun ar to nav nekāda sakara. Vai mums tagad ir horeogrāfija? – meitene garšīgi žāvājās un paņēma rokās tējas krūzi.

«Ja es tevi nepazītu, es domāju, ka tu kaut ko slēp no manis,» Emma sarūgtināta sacīja, atliecoties krēslā. – Jā, mums ir horeogrāfijas stunda. Interesanti, vai kāds no mums tiks izvēlēts balles atvēršanai. Jā, Bella, iespējams, būs viena no tām, jo viņa ir baleta prima.

Emma turpināja kaut ko čivināt zem deguna, bet Vesta nemaz neklausīja draudzeni. Viņa bija iegrimusi savās domās. Meitene vakar pārmeta sev nepārdomāto rīcību. Kāpēc viņa devās kopā ar Isajevu? Kāpēc viņa mūzika viņu tik ļoti ietekmēja? Kāpēc viņa trīcēja viņam blakus? Un kāpēc pie velna viņi gandrīz skūpstījās? Sakari ar popzvaigzni nebija viņas plānos, un jā, izglītība viņai ir daudz svarīgāka par visām šīm mīlas dēkām. Un tomēr viņš ir tikpat stulbs kā šis galds, un viņu vienmēr interesēja gudri vīrieši un zēni.

«Ejam, pretējā gadījumā mēs kavēsimies,» Vesta piecēlās no krēsla un uzkāra plecā mugursomu.

Lankova nesteidzās piecelties no krēsla, likās, ka visa kafejnīca skatās uz Romaniņu.

– Tu ej vai kā? – Viņa pagriezās pret Emmu, neapmierināti uz viņu skatīdamās.

«Hmm,» Lankova iztīrīja rīkli, skatoties no tālruņa uz savu draugu.

– Vai saņēmāt mīlestības SMS? «Tad tu mani panāksi,» Vi šņāca, gatavojoties doties prom.

– Vi, tev tas būtu jāredz! – Emma pielēca no krēsla un paslidināja savu telefonu draudzenei zem deguna.Vesta nesaprata, kas notiek, draudzene nospieda atskaņotāja atskaņošanas pogu.

Meitenei pacēlās uzacis, viņa paķēra draudzenes telefonu un cieši saspieda to rokās. Vesta sāka aizrīties no sašutuma. Protams, viņa zināja, ka vakardienas pārveidošana nenotiks tik viegli un tam būs sekas, taču meitene to acīmredzami nebija gaidījusi; Karamele deva spēcīgu triecienu viņas lepnumam un tēlam.

– Ei, kā Arsenijs skūpstās? – viens no studentiem kliedza.

– Tu esi pārāk biedējoša mūsu zvaigznei! – nāca no otra gala.

Vesta iedeva savu telefonu draudzenei, viņa bija dusmīga un, pirmkārt, uz sevi, jo tieši viņa izrādīja tādu neapdomību un atļāvās tajā visā iesaistīties. Romāņina, nepievēršot uzmanību tam, ka visi uz viņu rāda ar pirkstu un ķiķina, piegāja pie galda, pie kura sēdēja kompānija Karameles vadībā.

«Es nevarēju sagaidīt neko vairāk no pārhidrātas dāmas,» Vesta teica, atbalstot roku uz galda virsmas. – Nu, lai visi apbrīno šo video, es tur neizskatos tik slikti, ko nevar teikt par tevi, vai tev vajadzēja ilgu laiku, lai izķemmētu matus?

– Atzīstiet, es uzvarēju! – Alise gavilīgi ievilka, piemiedzot sāncensei. «Es pieņemšu jūsu atvainošanos par vakardienas uzbrukumu, ja jūs tūlīt nokritīsit ceļos.»

«Ja jūs uzvarējāt vienu raundu, tas nenozīmē, ka uzvara visā spēlē būs jūsu,» V centās saglabāt mieru, lai neatkārtotu vakardienas varoņdarbu, izraujot matus blondam kursabiedram. «Un jūs,» meitene norādīja ar pirkstu uz Seniju. «Neuzdrošinies man pienākt tuvāk par metru, pretējā gadījumā taviem zvaigžņotajiem matiem būs tāda pati frizūra kā šai Barbitai.»

– sienāzis! – Senija pielēca un pielidoja pie meitenes. – Ļaujiet man visu paskaidrot, es par to neko nezināju.

Meitene negribēja neko klausīties, tagad noteikti viņa bija satraukta, un bija tikai rīts. Romanīna ar elkoni iesita puisim sānos, un viņam nekas cits neatlika kā attālināties no viņas. Visi apmeklētāji vēroja šo sirdi plosošo sarunu, un daži pat visu ierakstīja savā tālrunī. Ak, šie cilvēki, nē, lai viņus nošķirtu, viņi visu filmē, lai vēlāk to visu varētu nopludināt tiešsaistē. Kādas manieres! Kāda izglītība! Precīzāk, tā pilnīga neesamība.

– Šodien izrāde ir beigusies! – Vesta pagriezās pret visiem un paklanījās. – Jūs varat mierīgi ķerties pie savām lietām.

Romanīna satvēra draudzenes roku, un meitenes ātri izgāja no kafejnīcas. Nē, Vestai pēc tam noteikti kaut kas jāsalauž vai fiziski jāiztukšo. Tas ir pilnīgs vājprāts, un kāpēc viņa vispār ieradās šeit? Galu galā viņa zināja, ka tās ir viņas mierīgās un mērenās dzīves beigas. Tiklīdz satraucošā video galvenā aktrise pameta šo vietu, sarunas uzliesmoja ar jaunu sparu. Kāpēc apspriest kāda cita dzīvi – tā dažiem cilvēkiem ir dzīves jēga. Kāda cita dzīve vienmēr ir interesantāka par jūsu pašu.

Arsenijs pieskatīja meiteni un pagriezās pret galdu.

– Karamele, kāpēc tu to izdarīji? – Arsenijs norūca, dusmīgi skatīdamies uz savu draugu.

– Tas ir jautri, vai ne? – Alise pagriezās pret Marku un Bellu, kuri sēdēja viens otram blakus un visu šo laiku klusēja.

«Labāk iesim,» Marks atbildēja, palīdzot Altmanam piecelties, un viņi devās prom.

– Tas nebija jautri Alise, bet gan pazemojoši! – puisis atsitās ar roku pret galdu. – Es domāju, ka mēs ar tevi esam draugi.

– Mums ir strīds, un neviens nav teicis, ka viņš būs godīgs, vai ne? – Karameļeva piemiedza draudzenei. – Starp citu, varbūt nosūtiet video mūsu menedžerim, ja? Es domāju, ka viņa par to būs dusmīga, jo mums nav atļauts veidot attiecības.

«Dari, ko gribi, man ir vienalga,» Senija uzmeta neapmierinātu skatienu draugam un ātri devās prom no kafejnīcas.

Dažas meitenes viņu pieskatīja un ķiķināja, un kāds viņu filmēja ar telefona kameru. Alise nesteidzās pamest šo vietu, viņa atspiedās krēslā un iedzēra malku tējas.

«Tu man vēlāk pateiksi paldies, ka izglābu tevi no šīs trakās sievietes,» meitene skaļi izvilka.

Katram no mums ir savi motīvi noteiktām darbībām. Nav tādu cilvēku, kuri izdara vienu un to pašu darbību un vienā un tajā pašā brīdī domā vienādas domas. Mēs visi esam dažādi un mūsu domas ir vienādas. Dažreiz mēs darām briesmīgas lietas kāda sev tuva cilvēka dēļ. Domājam, ka tā būs labāk un ar tādu lietu palīdzību viņu pasargāsim. Tas ir pilnīgi nepareizi, ja vēlaties palīdzēt cilvēkam, netraucējiet viņam dzīvot savu dzīvi. Viņš var lūgt padomu, tu to dosi, bet nekad neizsaki cilvēkam savu nostāju šajā vai citā situācijā, jo tā ir viņa dzīve un tikai viņš pats to var dzīvot.

Deju zāle.


Pēc rīta pasākuma visi skolēni izskatījās saspringti. Pirmkursnieki centās neskatīties uz rīta kņadas vainīgajiem. Senija turējās malā un turpināja skatīties Rietumu virzienā. Romāņina stāvēja pirmajā rindā un mēģināja izlikties, ka nekas nav noticis. Emma mēģināja nomierināt savu draugu un čukstus lūdza viņai būt mierīgai. Šie vārdi izraisīja meitenē vēl lielāku aizkaitinājumu un, lai nebūtu rupjš pret savu draugu, viņa attālinājās no viņas, lai nedzirdētu viņas vārdus.

Profesore Milāna ienāca klasē ar papīriem rokās.

«Labrīt,» viņa sveicināja, ātri uzmetot studentiem skatienu. – Jūs visi esat dzirdējuši par gaidāmo balli. Jums tas ir ļoti svarīgi. Jūs esat akadēmijas seja, un jums nevajadzētu iekrist ar seju netīrumos. Tradicionāli balli atklāj skolēnu grupa, dejojot valsi. Šajā komandā iekļūst tikai labākie. Parasti mēs nekad neņemam pirmkursniekus, jo neesi vēl pieredzējis, bet šogad, vienojoties ar direktoru, divos pāros no 10 piedalīsies divi pirmā kursa studenti.

Karamele piemiedza Bellai ar aci; bija skaidrs, ka viņi runā par viņu. Bet kurš ir otrais, kurš saņēmis šādu pagodinājumu? Ja viņi izvēlēsies Bellu, tas nozīmē, ka viņai būs nepieciešams partneris, uz kuru būs skolotāja izvēle?

«Ja es nosaukšu tavu vārdu, nāc ārā,» viņa norādīja vietu sev blakus. – Balles atklāšanas komandā tika izvēlēti šādi skolēni: Bella Altmane un Vesta Romanina, aplaudēsim abām talantīgajām meitenēm.

Bella, smaidīdama, pakāpās uz priekšu, visu skatieni nemaz nebija vērsti uz primu, bet gan uz Romaņinu, kura, šķiet, nekādā gadījumā nebija gaidījusi šādu notikumu attīstību. Viņa aizlika rokas aiz muguras un pakāpās uz priekšu.

– Visi pārējie šodien var būt brīvi, sāksim mēģinājumu.

– Vai tu viņus ar kaut ko uzpirki? – Bella jautāja, skatoties uz Romāniņu.

«Interesantākais,» meitene paraustīja plecus un devās prom pie spoguļa sienas.

Protams, Altmans nebija īpaši priecīgs dalīties uz slavas pjedestāla ar nepazīstamu meiteni. Pati Bella nešaubījās, ka tiks izvēlēta, jo viņai ir liela pieredze uz skatuves. Taču viņa nemaz negaidīja, ka uz šo uzlaušanu tiks izvēlēta otrā izvēle. Ideāls scenārijs būtu, ja Vesta ballē sevi pilnībā apkaunotu un tiktu izmesta no akadēmijas. Bella ir pieradusi pie smagas cīņas. Būdama baletskolas audzēkne, viņa jau agrā bērnībā sapratusi, ka par savu vietu saulītē jācīnās, un ne vienmēr ar godīgiem līdzekļiem. Balets ir nežēlīga pasaule, kurā meitenes tikai ar spēcīgu raksturu tiek līdz galam un spīd uz skatuves kā apm. Altmanam tas viss bija, bet Romanina nevienam nebija pazīstama, un tas bija tas, kas kaitināja bijušo balerīnu.

Sācies pirmais deju kolektīva mēģinājums. Lielāko daļu dalībnieku veidoja maģistrantūras studenti, un tikai Vesta un Bella bija jaunākās no visām, taču meitenes nebija tās sliktākās. Un kā jūs pat varat izvēlēties sliktāko starp labākajiem? Tas, iespējams, nav iespējams, un tas nav jādara.

Sākumā visi tika sadalīti pa pāriem, un tad viņi sāka mācīties valsi. Šī akadēmija no citām šāda veida iestādēm atšķīrās ar to, ka šeit tika izmantotas tikai jaunas lietas. Profesori nebaidījās eksperimentēt gan mūzikā, gan deju kustībās. Jūs nevarat izveidot izcilu lietu, ja pastāvīgi ievērojat kanonus. Spožas lietas nedrīkst iestrēgt stereotipu un standartu ietvaros, tām ir jāiet tālu ārpus tiem vai jāattīstās pilnīgi atsevišķi no tām.

Mēģinājums ilga sesto stundu pēc kārtas, visi bija diezgan pārguruši, taču neviens negrasījās padoties un teikt, ka spēki izsīkst. Tādi cilvēki kā viņi ir pieraduši strādāt līdz spēku izsīkumam, jo tad, kad vairs nejūt ne kājas, ne rokas, tikai tad jūtas patiesi laimīgi.

Vesta šajās stundās bija laimīga, viņa pat pilnībā aizmirsa par notikumiem, kas notika no rīta. Dejošana viņu patiešām aizveda tālu uz tām zemēm, kur viņa varēja ļauties un nodoties emocijām.

– Brauksim atkal prom no sākuma! – Milāna teica, sita plaukstas. – Vesta, atlaid muguru un pasmaidi. Bella, uzticieties savam partnerim, jūs esat komanda, kas nozīmē, ka darbībās esat līdzvērtīgs. Ļaujiet viņam vadīt, vienkārši uzticieties viņam. – Ej! – sieviete ieslēdza mūziku un nostājās malā.

Un atkal no skaļruņiem plūda patīkama mūzika, piepildot dejotāju prātus. Viņi virpuļoja skaistā valsī. Taču kādā brīdī Vestai šķita, ka viņa ir aizmirsusi, kā elpot. Meitene sāka aizrīties, viņa apstājās, un viņu pārņēma klepus lēkme. Profesors uzreiz izslēdza mūziku, visi pāri apstājās un skatījās uz meiteni, kura bija saliekta uz pusēm no briesmīgas klepus lēkmes. Tas viņai vēl nekad nebija noticis, viņa aizsedza muti ar roku, viņai trūka gaisa, viņas acis satumsa, Vesta apsēdās uz grīdas, turpinot šausmīgi klepot, skolēni viņu aplenca.

– Bella, atnes ūdeni! – profesore pavēlēja, dodoties pie meitenes.

Altmane pamāja ar galvu un izlidoja no deju zāles, visus nobiedēja šāds notikums, jo pirms tam viss bija kārtībā. Romāņina pielika otru roku pie krūtīm, tādējādi cenšoties atgūt elpu. Uz to viņas acīm saskrēja asaras. Pēc minūtes Bella atnesa glāzi ūdens un pasniedza Milānai.

«Iedzer Vestu,» sieviete teica, paceļot glāzi pie meitenes lūpām.

Viņa ar trīcošām rokām paņēma glāzi un maziem malciņiem sāka dzert ūdeni, klepus pazuda, un pāris minūšu laikā viņi iztukšoja visu glāzi. Viņai joprojām bija grūti elpot, viņa neatvēra acis.

– Kā tev iet? – profesors Milāns jautāja, turēdams meiteni aiz pleciem. – Varbūt vajag apmeklēt ārstu?

«Viss ir kārtībā,» Vesta atbildēja aizsmakušā balsī un beidzot atvēra acis, viņa ieraudzīja studentu un profesora izbiedētās sejas. «Es tikko aizsmaku, acīmredzot man tagad ir daudz labāk.»

– Šodien mēģinājums ir beidzies. Rīt es tevi gaidīšu šeit pēc nodarbībām,» viņa pasniedza roku Vestai, meitene pateicīgi pamāja ar galvu un piecēlās no grīdas. – Un tu, ej pie ārsta.

Romanīna jau grasījās atbildēt, taču viņu pārtrauca Emmas ienākšana klasē.

«Piedod,» meitene atvainojās. «Vesta, tavs tēvs zvana,» un Emma pasniedza tālruni draudzenei.

Vesta izņēma telefonu no draudzenes rokām un izgāja no klases. Viņas kājas tik tikko varēja viņu noturēt, rokas trīcēja, un balss bija aizsmakusi. Viņa atradās vēsā koridorā un atspieda muguru pret sienu.

– Sveiks tēvs! – teica meitene, aizsedzot acis ar roku.

– Sveika, dārgā, tava balss šķiet mazliet aizdususi.

«Mēs tikko noskrējām krosu, tāpēc es tā elpoju.» Kā tev iet Vai esat mājās vai joprojām esat komandējumā?

– Man pietrūkst savas mīļotās meitas. Jā, es joprojām esmu ceļojumā, es ieradīšos pēc pāris nedēļām un atbraukšu pie jums mācīties, jūs taču neiebilstat, vai ne?

– Kā es varu būt pret? – Vesta meloja, viņai riebās melot tēvam. «Tikai šeit viņiem nepatīk, kad nāk radinieki, noteikumi šeit ir pārāk stingri, tēt.»

«Tas ir labi, manas meitas dēļ es atradīšu veidu, kā iepriecināt jūsu sargus.» Piedod mazulīt, man jāiet, darbs sauc.

«Čau, tēt, man tevis pietrūkst,» meitene nolika klausuli un noslīdēja lejā pa sienu.

Vesta nospieda zvana beigu pogu. Viņa ir sliktā stāvoklī, jo viņai ir jāmelo savam tēvam, jo viņa viņu tik ļoti mīl, un jums nevajadzētu melot tiem, kurus mīlat, tas ir nepareizi. Romanīna piespieda ceļus pie krūtīm un uzlika galvu uz augšu. Lietas bija daudz sliktākas, nekā viņa varēja iedomāties no paša sākuma. Viņai šķita, ka viņa pagaidām varētu viegli melot tēvam, taču izrādās, ka tas tā nav.

Tagad, kad viņa dzirdēja viņa balsi, viņa gribēja viņam visu pastāstīt. Bet, ja viņa to darītu, viņai būtu nekavējoties jāsakravā mantas un jāpamet akadēmija. Bet viņš nevēlas to darīt. Un viņa arī nevēlas melot savam tēvam. Kāpēc dzīvē viss ir tik grūti? Kāpēc nav universālas atbildes uz visiem svarīgajiem dzīves jautājumiem. Mēs vienmēr esam izvēles priekšā un nekad nezinām, kurš ceļš mums būs piemērots. Jā, mēs neko neuzzināsim, kamēr kaut ko neizdarīsim. Vesta pacēla galvu un paskatījās uz sienu sev priekšā. Viņa šodien bija patiešām nogurusi un, lai atgūtu spēkus, vajadzēja labi izgulēties.

11. NODAĻA


SEJU PRET SEJU.

Vestas interaktīvā dienasgrāmata

niks: Vesna

«Ir pagājis ilgs laiks, kopš pēdējo reizi rakstīju šajā dienasgrāmatā. Tam bija objektīvi iemesli.

Ir pagājušas tikai dažas skolas nedēļas, un es jau esmu diezgan pārgurusi un pat nevaru izlemt, kas mani nogurdināja vairāk, studijas vai cilvēki. Programma šeit ir patiešām intensīva, priekšmeti nāk pēc kārtas, un absolūti nav laika nopūsties un atvilkt elpu, taču tas mani diez vai var nobiedēt. Daudzus gadus pēc kārtas dzīvoju līdzīgā ritmā un pieradu. Fiziskās aktivitātes šeit ir patiešām nopietnas, taču man ir trenēts ķermenis un visas grūtības, kas rodas, mācoties šeit, izturu daudz vieglāk nekā Emma. Katru vakaru es redzu, kā nabadzīte cieš no tā, ka viņa knapi var uzkāpt uz gultas. Man viņas žēl, bet lepojos ar viņu. Viņa dodas pretī savam sapnim. Emma ir sapņojusi šeit studēt tik daudzus gadus, un tagad viņa atrodas šīs akadēmijas sienās. Jā, viņa nogurst, jā ir grūti, bet viņa nepadodas. Vienīgais, kas mani patiešām apbēdina, ir tas, ka viņa joprojām nav pārvarējusi bailes runāt publiski. Ja nekas nemainīsies, tad man būs jāizdomā, kā palīdzēt draugam. Jā, es ne vienmēr esmu uzmanīgs vai sirsnīgs pret viņu, bieži esmu rupjš pret viņu, bet es viņu neprātīgi mīlu. Viņa ir mana vienīgā draudzene, kura joprojām pacieš manus tarakānus. Esmu viņai par to pateicīgs; ja viņa manā dzīvē nebūtu, es nezinu, kur es šobrīd atrastos. Viņa droši vien kādā universitātē studējusi augstāko matemātiku vai fiziku. Tikai tagad es sapratu, cik tas viss ir garlaicīgi.

Jā, galu galā studijas mani nenogurdina tik ļoti, cik cilvēki, kas dzīvo šajās sienās. Es vienmēr dzīvoju atsevišķi no cilvēkiem savā mājīgajā mazajā pasaulē, kur nevienam nebija vietas, izņemot mācību grāmatas un sportu. Bet šeit visur ir cilvēki, kuriem, šķiet, es nepatīku. Nekad agrāk nebiju bijusi skandāla centrā, bet šķiet, ka dzīvē viss notiek pirmo reizi. No sava stulbuma vai varbūt naivuma es gandrīz noskūpstīju visas valsts mēroga zvaigzni Arsēniju Isajevu. Es nezinu, kas tajā brīdī mani pārņēma. Tā vien šķita, ka tas būs labs veids, kā noslēgt vakaru. Kā man loģiskajā prātā vispār varēja ienākt tik traka ideja? Es nekad agrāk neesmu skūpstījies ar nevienu, man nav bijušas attiecības, es nekad savā dzīvē pat neesmu gājis uz randiņu, un šeit, pie jums, es gribēju ienirt šajā visā. Es nezinu, kā viņam izdevās mani apburt (lai gan viņa mūzika tiešām izklausās ļoti sirsnīgi, es gribu ticēt, ka viņš tajā ir īsts), bet viņa uzbrukumam es nevarēju pretoties. Kad viņš mani apskāva un mēs vienkārši klusējām, manī notika emociju eksplozija, likās kā parasts apskāviens, bet manā prātā tas izraisīja dīvainu reakciju. Es pat nezinu, kā to aprakstīt vārdos. Interesanti, vai mēs būtu beiguši skūpstīties vai nē? Es to nekad vairs neuzzināšu.

Taču brīdi pārtrauca Karameles parādīšanās. Ak, šī blondīne tiešām var mani nokaitināt. Kāpēc es neiepriecināju viņas zvaigzni? Es nepretendēju uz viņas akadēmijas karalienes titulu, visas šīs regālijas mani nemaz neinteresē, es esmu daudz piezemētāks nekā lielākā daļa studentu. Acīmredzot kaut kas manī viņu biedē. Bet atgriezīsimies pie tā vakara. Viņš mani praktiski noskūpstīja, bet tad ienāca Karamele un viss aizgāja uz elli. Ja viņa būtu vienkārši izteikusi kodīgas piezīmes, es to mierīgi izturētu, kopš bērnības biju pieradis dzirdēt negatīvus viedokļus par sevi un savu izskatu. Taču viņa devās tālāk un nolēma visu redzēto iemūžināt kamerā.

No rīta visa akadēmija zināja par nakts incidentu, un visi redzēja, kā mēs ar Arseniju praktiski skūpstāmies. Pirmo reizi pēc ilgiem laikiem man tiešām bija kauns, lai gan acīmredzot nebija par ko kaunēties, bet tajā brīdī man likās savādāk.

Kopumā es šajā akadēmijā izcēlos visās frontēs. Man jau ir oficiāli izteikts pirmais brīdinājums, vēl divi un mani no šejienes izraidīs. Man jābūt daudz uzmanīgākam, es nevēlos tagad pamest šo vietu. Sāku pierast pie vietējās burzmas un tenkām aiz muguras. Ziniet, nav tik svarīgi, ko par mani saka un domā citi, galvenais, ka es pats zinu patiesību. Šī ir mana dzīve, nevis viņu.

На страницу:
7 из 8