bannerbannerbanner
Lesedi La Bošego
Lesedi La Bošego

Полная версия

Lesedi La Bošego

текст

0

0
Язык: st
Год издания: 2021
Добавлена:
Настройки чтения
Размер шрифта
Высота строк
Поля
На страницу:
3 из 4

O be a ba kitimiša ka go nanya mengwagangwaga gape ge go na le bothata, se sengwe ka mehla se be se tšwelela gomme ba tla tloga goba ba timelela saruri. Segongwana sa maIrish, segongwana sa maItalia, segongwana sa maRussia, maloko a IRA, KGB ya kgale, Yakuza, gape le maloko a kwagalago gore ke a Illuminati ye tumilego… Steven o be a sa kgathale. Ka moka ga bona ba a swana go ya ka yena. fela ka dinako tše dingwe go be go swanela gore o be le ba mmalwa ka lehlakoreng la gagwe.

“Mo lletše gomme o mmotše gore a se tle lehono bošego.” A kgoromeletša mogala kgauswi le mokgalabje gomme a phutha matsogo a mo letela go netefatša gore moruti o dira ka mo a kgopetšwego.

Mokgalabje a sesefatša dipounama tša gagwe. Ge a ka lletša legae la gagwe gomme tatagwe a araba, Jewel o tla ba bothateng bjo bogolo gomme a ikhwetša a le ka mmileng wa ka morago lefelong le lengwe. Le ge yena e le moruti go ka se mo phološe le gatee. “Ga a tle,” a bolela ka go belaela, ka morago a bušeletša ka go tiišetša ge a lebelela sešupanako sa lebotong. “O be a swanetše go ba a le fa gabjale ge nkabe a etla.”

Steven a kwa a nyamile ka go se mmone gape le kgotsofalo ya go tseba gore o bolokegile ya kwagala go gongwe ka kgareng ya gagwe. Go nyaka se ka tlošago kgopolo, a emelela a bušetša setulo morago ka mo a se hweditšego. “Ke tla boa go go tsebiša ge eba re feditše.”

“Emanyana!” moruti a bitša ge Steven a bula lebati. “Ge o ka mmona…”

“Ke tla mo romela thwii go wena,” Steven a tshepiša gomme a tšwa.

Ge a tswalela lebati, Steven a šikinya hlogo gomme a thoma go leba ka holong. Lebato leo le be le hlwekile gomme a swanelwa ke go hwetšana le Nick pele se sengwe se hlaga. Ge a eya lebatong la tlase, a lebelela gohle efela a se bone Nick kae goba kae.

“Go lokile, gabotse o ile kae?” Steven a realo gomme a thoma go lebelela ka morago ga mabati a go tswalelwa.

A hwetša lebati la lebato la ka tlasetlase le bulegile gomme a nyaka a ipethile ge a lemoga magato a monagano wa Nick. “Mafelo a go fifala, ka tlase ga mabu… JOO!”

Ge a netefatša gore o hlola lešata le le ntši, Steven a fologa ditepisi gomme a šošobanya nko ya gagwe ka phišo ya go thapa. “Akgaa go a nkga ka fa.”

A leba lebati le lengwe la go bulega gomme a tsena ka gare. Nick o be a eme ka pele ga sebidiši gomme lebati la sona le bulegile gomme a kgotla se sengwe ka mollong ka tšhipi.

“O hweditše se sengwe?” Steven a botšiša.

Ka karabo, Nick a ntšha tšhipi ka mollong e na le mašaledi a legata la hlogo le lekeletše ka mošoba wa leihlo ka mafelelong. “Ke nagana gore go bolokegile go bolela gore yo mongwe wa batho o lenaneong la batho ba timetšego gomme a ka se hwetšwe le gatee.”

“Ke nagana gore kereke ye ke lefelo la tlwaelo la ba bangwe ba dikebekwa tša selegae go dira mošomo wa bona,” Steven a hlaloša.

“Ka kerekeng ya seKatoliki?” Nick a botšiša. “Naa ga go sa na tša sedimo le gatee?”

Steven a emiša magetla, “Go swana le mmolelwana wa go re, ga go selo sa nnete ntle lehu le motšhelo.”

Nick a lahlela legata leo ka sebidišing gomme a tswalela lebati. “Ka serena, ke boya le dikatsana.”

Banna ba babedi ba goga moya ka lethabo pele Steven a boela madulong gannyane. “Go lokile, re swanetše go tšeela seo hlogong.”

Ba ahlologana, mongwe le mongwe a tsoma ka lehlakoreng la go fapana la phapoši ye kgolo go fihlela Steven a bona se sengwe ka morago ga kane ye kgolo ye tletšego mapolanka. “Hei Nick, nthuše ka se.”

Nick a leba fao gomme a thuša Steven go šutiša kane go lekana gore ba kgone go lebelela gabotse, gomme seo se be se se kgole. Thanele ya sekgoba se sennyane, e betlilwe leswikeng gomme e tsena thwii ka tlasetlase. Leswiswi e be ele la maleba gomme dikatse tše pedi di na le bothata bja go bona ka gare.

“Re tla swanelwa ke go lekola seo,” Nick a bolela gomme a leba pele go gapeletša mmele wa gagwe o mosesane go tsena ka lešobeng.

Steven a obelela le go swara letsogo la Nick gomme a šikinya hlogo ya gagwe. “Aowa, a re boele morago re tsebiše Warren le Quinn ka se re se hweditšego. Katse ya naga e tee e timeletše gomme, ka kgopolo ya ka, katse ya naga e tee ke ba bantši. Ga ke nyake go oketša lenaneo ka lengau, gape.”

“Gona ge,” Nick a myemyela gomme a kakatlela letsogo la gagwe ka maatla la Steven yo a tšhogilego. “Wena...” a nkgelela go fetiša tekanyo gomme a tšwela pele ka lentšu la go thuthumela. “O tloga o na le tlhokomelo.”

Steven ka kgakanego a kgorometša Nick, lengau la wela lebotong. “Sethotho,” a realo ge Nick a sega. “A re tloge fa.”

Ka nako yeo ba fihlago ka godimo ga ditepisi, Steven o be a kgolwa gore Nick o lahlegetše ke tlhaologanyo mogongwe mo tseleng. Kereke e be e homotše kudu gomme Steven a lebelela holo yeo e lebago kantorong ya lebato la ka godimo mo moruti a ba emetšego.

“Ema fa gannyane,” Steven a realo. “Ke swanetše go ya go bolela le moruti.”

Nick a emiša magetla gomme a ithekga ka ye nngwe ya diphilara go mo letela.

“Dumela, Steven.” Lentšu la tšwa lefeeleng.

Nick a fofa gomme Steven a goa ka makalo pele a thetšwa ke maoto a gagwe a wela fase. Nick a ponyaponya ge monna wa meriri ye meso a etšwa ka leswiswing a myemyela kudu go Steven.

“Akgaa, Dean!” Steven a goeletša ge a emelela lebatong. “Emiša go leka go ntšhošetša ka tsela yeo.”

Dean a myemyela gomme a ithekga go ye nngwe ya diphilara kgauswi le dipanka gomme a phutha matsogo kgareng ya gagwe. “Ka go hloka mahlatse ga ka swanela go leka.”

“Ntlogele hle!” Steven a rora. “Ke ya go bolela le moruti, ke tla boa.”

“O netefatše gore o bušetša roupe ya khwaere yeo o e adimilego.” Dean a mo rumula. “Ke hloile go bona mošemane wa batho a sa kgone go aparela kereke.”

Steven a tšidifala ge Dean a bolela mantšu ao gomme a retologa go lebelela yo a welego.

“Roupo ya khwaere?” Nick a botšiša gomme a emišetša dintšhi tša leihlo go ka fihla go mothaladi wa moriri wa gagwe. “O apara roupo ya khwaere?”

“Ke ile ka fetoga, e be e le tšhoganetšo. Ke ile ka swanelwa ke go phološa mosetsana gore a se gogwe madi ke vamphaya ya setlaela,” Steven a itšhireletša.

“Ijoo,” Dean a realo. “Mosetsana yena yola o ilego wa bethwa marago ka pele ga gagwe.”

“O kare wena ga senke o bethwe marago,” Steven a iphetolela.

Dean a ema gomme a nagana ka motsotswana. “Aowa, ga senke ka bethwa marago efela a ile a tulwa.”

“Akgaa!” Steven a rora, a betša matsogo moyeng gomme a leba holong ye nngwe.

Nick a lebelela Dean, “O na le kakanyo ya gore o utile roupo kae?”

“Ka tlase ga mpete wa gagwe,” Dean a araba.

Nick a myemyela, “Ke setlabelo se sebotse sa pipamolomo, ke a leboga.”

“Ke nnete, nka rata go mmona a llanyana… seo gape o bonala a nagana gore ke ile go mo raga marago ka mehla goba se sengwe.”

“O rata ge bangwe ba ekwa bohloko,” Nick a realo ka myemyelo.

“Ke nna yo a welego,” Dean a realo. “Ga re na tše dintši tšeo di ka re thabišago.”

Steven a leba lebating la kantoro ya moruti gomme a emiša seatla sa gagwe go kokota ge a ekwa mantšu ka thoko tše dingwe. Leo a le lemogilego ke la moruti, le lengwe ke la mosadi. A iša seatla fase, a gatelela tsebe ya gagwe kgauswi le lebati gore a kgone go theeletša.

Jewel o be a eya fase le godimo a leka go nepiša efela go le boima. Sa mathomo seo se tlilego monaganong wa gagwe ge a tsena ka kantorong ke ge a hlaselwa ke divamphaya gomme a bona monna ka lepono goba mofetogi… goba seo a lego sona. O sa tšo fetša metsotso ye mehlano a araba dipotšišo tša moruti ka ga bošego bjola bjo bongwe efela gabjale o na le mathata a magolo a go feta ao.

“Ga wa swanela go khukhuna gare ga bošego,” moruti a realo. “Go kotsi. Go tla ba bjang ge tatago goba yo o nyalanago le yena a ka go swara?”

Jewel a leba tesekeng ya gagwe thwii gomme a bethantšha legoswi la gagwe go yona. “Aowa, ke bona ba dirago gore go be kotsi… ke tšwa ka lefasetere le go khukhuna ge ke feta baletakgoro ba go itlhama bao ba ntirilego mogolegwa gape le go khukhuna ke boela morago ntle le go swarwa.”

“Tatago o leka go go šireletša.” A leka go iša matswalo a gagwe fase efela a tseba gore seo a se bolelago ke nnete. Tatagwe o be a etla fa beke ye nngwe le ye nngwe go ipobola… a hlapa madi matsogong a gagwe le letswalong la gagwe.

“Aowa, o leka go nkgapeletša go nyalana le modirišani wa gagwe wa kgwebo go lefela mokitlana! Mokitlana wo o sa nkamego. Naa ga go na molao kgahlanong le bokgoba ka nageng ye?”

“Efela ge wena le Anthony ge le etla fa kopanong, o rile o a mo rata ka pelo ya gago ka moka.” Moruta a šupa seo. “Seo ga se mohuta wa selo seo o swanetšego go bolela maaka ka sona. Ke kgobošo mahlong a Modimo.”

“Ee gabotse, baletakgoro ba be ba eme ka morago ga ditulo… O sa ba gopola? Wa ka morago ga ka o be a nkgotla ka boswarelelo bja sethunya ka mokokotlong wa ka. Nka se tsoge ke ratile setlaela sa go šomiša maatla sa go ikgantšha sa go swana le Anthony. O ntshepišitše go mpolaya le tate ge nka se tsenele lenyalo le. Gomme lehono bošego, ge ke leka go botša tate gore ga ke nyake selo sa go amana le Anthony, o mpethile ka maatla gomme gabjale ke tseba mo dinaledi di lego, ka gobane nka kgona go di balela.”

Jewel le moruti ba ile ba tšhoga ka bobedi ge lebati la kantoro le bulega ka maatla gomme la betha leboto le go dira gore diswantšho tše mmalwa le sefapano sa go pentwa ka gauta di wele fase.

Steven a ema monyako a ba lebelela ka bobedi. Efela, go teteana ga madi ga go fifala lerameng la Jewel gwa dira Steven a bone bohubedu. “Bobedi bja lena le swanetše go tloga le nna.”

Dikhuru tša Jewel tša ba bokoa ge a bona monna yo wa go makatša a sa phela. O be a nagana ka yena gore o bolailwe ke divamphaya makga a mmalwa go tloga mola a mo tšhabelago. Makga a mmalwa o ile a ba a itshola ge a be a rothiša dikeledi. Gabjale ka ge a be a kgona go hema gabonolo, o be a nyaka go goeletša.

Goreng ka mehla ge a etla go bolela le moruti ka sephiring, go eba le tšhoganetšo? O be a sa tšhoše ke mofetogi yo le gannyane go feta monyalani wa gagwe wa go dula a swere sethunya gomme go fihlela a ekwa ditemošo tša mollo goba a bona sefahlego sa meno a matelele, ga a ye felo.

“E sego ka nako ye,” Jewel a mo tsebiša a phutha matsogo a gagwe kgareng ya gagwe.

“Nka se no tloga kerekeng e sena mohlokomedi,” mokgalabje a realo efela Steven a mo kgaola ka pejana.

A tšea dikgato tša maikemišetšo a batamela kgauswi le teseke ge a bolela, “O dilrile kwano le sathane gomme o akantše go fepa divamphaya ka pheriši ya gago? Ke wena yo a fišago ditopo tša bona ka phapošing ya sebidiši?” Ge moruti a bula molomo wa gagwe a sa bolele selo Steven a tšwela pele, “Goba ke badiradibe ba o ba rerelago bao ba hlotšego dipolao ka bontši kua lebatong la tlasetlase le go epa thanele ya go tšhaba?”

“Joo nna wee,” mokgalabje a fa Steven tebelelo ye mpe. “Ge ke tloga kerekeng, go tla tšea nako ye kaakang go fihlela ke boa?”

“Mphe nomoro ya sellathekeng sa gago. Ke tla go lletša mo diiring tše mmalwa. O se boye go fihlela re lokiša tšohle.” A goga moya ka tsebo ya gore o fentše ngangišano ge mokgalabje a thoma go phophola ka diterowareng tša gagwe go hwetša dilo tšeo a ukamago gore di bohlokwa kudu go ka tloga le tšona.

Jewel a leka go itshwara mola a hlohlomiša tsela ya gagwe ya go leba lebating leo le sa bulegilego. Tokologo… goreng a dula a ikhwetša a tšhaba banna ba digaswi?

“O se ntire gore ke go kitimiše,” Steven a lomantšha meno a gagwe ge a retollela hlogo ya gagwe ka thoko gomme a kopanya mahlo a gagwe le yena. “Ke rile a ka ya gae… e sego wena.”

Dipounama tša Jewel tša bulega ge a tšidifala mosepelong wa gagwe. Ke yena mang yo a ka mo fago taelo? A lomantšha meno ge a lemoga gore o mo obametše. A emiša seledu sa gagwe ka ntwa ge a tšea sephetho. Ka nako yeo a ka kgonago go tšhaba… o tla tšwela pele le go tšhaba… go bona ka moka, go akaretšwa tatagwe.

“O ile go dira eng ka yena?” moruti a botšiša ka pefelo.

“Ke ile go dira seo o sa kgonego go se dira… go mo šireletša,” Steven a goeletša a sa nyake go lwa ka seo. Go teteana ga madi sefahlegong sa Jewel go hlakahlakantšhitše megalatšhika ya gagwe ka nnete gomme go ka se kgonege ge eba o ile go mo romela morago go monna yo a dirilego seo.

“Ga ke nyake mošireletši,” Jewel a retologa gore a tloge efela a ema ka pela ge a bona banna ba babedi ba go bonala ba le kotsi ba thibile monyako.

Dean o ile a kwa go ngangega ga monagano ga Steven kua tlase ditepising gomme gabjale o be a lebeletše mosetsana yo a hlolago seo, o bone a kgona go bona lebaka la seo. Ge a bala semoya sa gagwe, a swara tebelelo ye fetago ya morongwa wa lehu ye sa bonalego gabotse.

“O fošitše.” A sepela ka lebelo, le bafetogi ba babedi ka phapošing ba se bone selo. “O nyaka mošireletši.”

Jewel a nyaka go goeletša ge seatla sa monna se mo gatelela lerameng leo le lego bohloko gomme mahlo a gagwe a fetoga a ba le mmala wa mekhuri. Seatla seo sa go tonya seo se bego se mo swareletše pelong ka menwana ya go tonya lebaka le letelele sa nyaoga. Ka bjako, a gopotšwa ka maikutlo ao a lebetšego gore a gona… borutho, polokego… lerato.

Moruti a ithekga ka teseke ya gagwe ge moriti wa maphego o fofa go tšwa ka morago ga monna, a phadima gabotse kudu, ka morago a timelela.

“Ke tla ba kua lebatong la tlase,” Dean a realo ge phefo e fokela ka gare le go tlatša sekgoba seo a timeletšego go sona.

Steven ga a tsebe gore ke ka lebaka la eng Dean a kgethile motsotso wo go utulla maatla a gagwe efela o be a thabile ge yo a welego a dirile seo. Lerama la Jewel le be le fodile gomme moruti a bonala eke o bone lesedi.

“Re swanetše go tloga… gona bjale,” Nick a bolela a le monyakong.

Steven a swara seatla sa Jewel gomme a thoma go leba lebating, a thabišwa ke gore letšhogo le tlošitše ntwa go yena ka nako yeo.

“Emanyana,” moruti a bitša, a dira gore Steven le Nick ba eme ba mo lebelele. “Ke eng seo…?” a realo, a šupa lefelo leo Dean a bego a eme go lona pejana.

Steven a myemyela ka nnete ka lethabo ka mahlong a moruti. “Ee… go bjalo.”

Moruti a myemyela ge Steven le Nick ba tloga ka phapošing le Jewel a ba šetše morago. A dumela ka hlogo gatee gomme a thoma go kgoboketša didirišwa tšeo a di nyakago. Ka kgopolong ya gagwe, Modimo o beakanya lefase go tlo boa ga Gagwe.

Steven le Nick ba tšwa ka kerekeng efela Steven a goga Jewel gore a eme gore a lebelele lefasetere la kantoro. A goga moya wa kimologo ge a bona lebone la kantoro le timilwe.

“Go bonala mokgalabje a tšere keletšo ya rena,” Nick a realo.

Steven a šikinya hlogo, “Go swana le gore o bone Dean seo e lego sona gomme o na le maitemogelo a mohuta wa sedumedi. O mphile nomoro ya mogala wa gagwe. Ke tla mo lletša ge tšohle di lokile.”

“Ga ke nagane gore diiri tše mmalwa di tla lekana,” Nick a mo tsebiša.

“Ke seo e lego sona.” Steven a araba. “Gabjale, a re boeleng morago tlelapong gore re tsebiše Warren le Quinn ka ditaba tše.”

Dean o be a dutše hlakeng ya kereke gomme a myemyela ge a bona boraro bo tloga kerekeng ka sa ka nthago. O file Nick thušo ye a e hlokago efela maleatlana a go thoba maswafo a mosetsana a ka se kgotlelele sebaka. O be a ekwa leswiswi ka tlase ga moago le thoma go gola ge divamphaya di thoma go tšwelela thaneleng ya bona.

Go se swane le bale ba bošego bjo bongwe, bao ba be ba šušumetšwa ke se sengwe sa go fifala kudu, sa kotsi kudu, seo Dean a sa kago a kopana le sona.

Dean a nyenyebala a ipotšiša gore ke ka lebaka la eng a se a kwa seo ge ba hlwekiša sehlopha sa mathomo seo se bego se dula fao. Tšhušumetšo e be e le ya kgale kudu gomme e na le maatla a mantši. Ka bjako ge a sena go kwa seo, leswiswi la apoga gomme ya ba fela go ba gona ga divamphaya mo a go kwago.

Yo a welego a hwetša phihlelelo gape ya go ya ka kerekeng go lekola mokgalabje le go netefatša gore o tšwele a phela.

Kgaolo ya 4

Trevor le Kat ba lotile vamphaya yeo ba e utulotšego mo gare ga motsesetoropo.

“Gabotse o dira eng?” Kat a hebahebetša, a thoma go gononwa.

“Go bonala eke o ya go reka,” Trevor a araba ge vamphaya e ema ka pele ga lefasetere la lebenkele gomme a lebelela go taetšo ya go fifala.

Vamphaya ye ke ye nnyane, e kaba le mengwaga ye lesomeseswai go ya ka mo a bonalago. O na le meriri ye meso ya thwii gomme o apere digalase tša mahlo tša rimo ya nkgokolo. Ka ge meriri ya gagwe a e gogetše morago, a ka bonala a hlomphega kudu ntle le letlalo le lesehla kudu.

Ka bobedi ba akgofa ge vamphaya ka bjako e retologa lefaseteremg gomme ya thoma go leba tlase ga mmila gape. Le ge mabenkele a tswaletšwe, ditsejana tša ka thoko di be di tletše batho ka nako ye ya bošego.

Ba hwetša setopo sa motšwasehlabelo wa mafelelo se robetše godimo ga bjang bja go hlokomelwa kudu. Ka dikwi tša bona tša go nkgelela, ba ile ba kgona go lota mohlala wa senwamadi ge vamphaya e fihla Rodeo Drive. Go tloga fao, Trevor o ile swanelwa ke go swarelela Kat gannyane le go mo hlalošetša gore go na le batho ba bantši go dikologa fao le gore ba ka se no kitima felafela.

Gabjale, ba fihlile fa, ba latela vamphaya ka maoto gomme ba sa boledišane. Sa go latela seo ba se tsebago, ba be ba le ka gare ga pese ya motsesetoropo ba sa šetše le gore eya kae. Mafelelong, vamphaya e ile ya obelela ya goga lerala gore e fologe. Kat le Trevor ba ya go boemapese bja go latela gomme ba fologa pele ba thoma nyakišišo ya bona. Vamphaya ya tšwela pele go sepela gomme Kat a rora ka kgakanego.

“Ke thoma go nagana gore vamphaya e tšea diokobatši. Re šetše re dirile leboyo la go felela.” A ngongorega. “Re no ba bokgole bja dipoloko tše mmalwa go tšwa tlelapong.”

“Bona mo a lebago!” Trevor a realo gomme a kitimela mmileng wa ka morago mo vamphaya e nyameletšego ka bjako.

Diteki tša Trevor di be di dira lešata ge a fihla molomong wa mmila wa ka morago gomme a hlodimela fao. Kat o be a le ka thoko ga gagwe, a boetše fase gannyane gore ba kgone go hlodimela go dikologa sekhutlo.

“Akgaa,” Trevor a rogana gomme a ntšha sethunya sa 9mm sa gagwe.

“Ga ke kwešiše gore ke ka lebaka la eng o swara sethunya,” Kat a realo le ge a tseba gore le Nick o a se swara. Ga se sethunya seo Nick a se tshepilego… ke seo se dirilwego ka go kgethega sa dipulete tša legong tšeo di loketšwego go sona. “Dilo tšeo ga di šome go divamphaya.”

Trevor a myemyela, “O lebala gore ke šomela mang. Dipulete tše di akanyeditšwe ka go kgethega go thuthupa ge di thuntšha go lešoba leo le phuntšwego gomme tša tlatšwa ka esiti ya muriatic. Gomme seo se tla ja se sengwe le sengwe.”

“Goreng esiti e sa je pulete gona?” Kat a botšiša, a kgoboketša tshedimošo ka sephiri go ba pipamolomo go Nick ka yona.

“Go na le go agelelwa ka gare ga pulete ge e phunywa gore esiti e se e je. Ke lebetše leina la yona ka sebaka se.” Trevor a hlaloša. “E tiile kudu gore e se senywe ke esiti efela e bonolo kudu go pšhatlega ge e thulana le se sengwe.”

Kat a emelela ka go nanya thwii, “Re ka tsena?”

Trevor a tiišetsa tshwaro ya gagwe sethunyeng gomme a tsena pele, a latelwa ke Kat ka mphaka wa legare la bogale ka seatleng se sengwe le se sengwe; ditebogo go Trevor. Ba ile ba tsoma mmila wa ka morago ka botlalo pele ba lemoga gore vamphaya e nyameletše.

Trevor a letefatša boemo bja gagwe gomme a iša letsogo la sethunya fase. “O ile!”

Kat a ntšha moya wa kgakanego, “Gabotse, ka ge re be re batametše, gona a re boele tlelapong.”

“Boipshino bjo ke bilego le bjona bošegong bjo ke etile pele ditlaela tše pedi gohle mo motsesetoropong,” lentšu la bolela ka morago ga bona. “Ke swanetše go gapeletša gore le emele matena.”

Kat le Trevor ba retologela go lentšu gomme ba tšdifala ge ba bona vamphaya yeo ba bego ba e lota e na le ba bangwe ba bahlano.

“Ngwana wa moloi o be a tseba gore re mo šetše morago,” Trevor a rora ge a bušetša sethunya madulong gomme a se lokiša.

Ka maboto ka mahlakoreng a mararo gomme divamphaya di le ka pele ga bona, Kat o be a tseba gore Trevor o tla lwantšha tsela ya bona ya go tšwa fa. O ile khunamela tlase ge vamphaya e ba batamela ka potlako. Ye nngwe ya meriri ya bohubedi bja mollo ya fofa gore e wele go bona, ka nnete.

Kat ka potlalo a ya godimo go tšwa go khunameng ga gagwe gomme a hlasela vamphaya moyeng. Manala a gagwe a swana le dinala le ge e le gore ga se a fetoge. Ba wela fase vamphaya e wele ka mokokotlo ka tlase ga gagwe.

Senwamadi sa swara lenakaila la gagwe la magoja ka go tiiša, a kwa marapo a thoma go šilana mmogo gabohloko. Ge a metša sehlabi seo, a nyopaganya lenakaila la gagwe go ya tlase, a hlaba lenakaila la vamphaya ka mphaka bjalo ka pušeletšo. Ge a hwetša tokologo ya gagwe, Kat a se senye nako gomme a hlaba kgara ya ntatauwane ka letsogo la magoja gomme a ntšha pelo ya gagwe.

Trevor o ile a lebantšha le go thuntšha vamphaya yeo ba bego ba e lota bošego ka moka. Pulete ya betha sebopiwa mogolong gomme, ka motsotswana, a no lebelela Trevor ka tlhagišo ya go se kgolwe pele a thoma go goeletša le go tsenya dinala molaleng wa gagwe. Lešata la kgaotšwa ka bjako ge esiti ye lokolotšwego ka puleteng e fihlelela lepokisi la lentšu la vamphaya.

Trevor ga se a bone seo se hlagilego gabotse ka ge a ile a hlaselwa ke vamphaya ye nngwe. Mmele wa gagwe wa beletšwa lebotong la mmila wa ka morago mo a thedimogetšego fase. 9mm ya gagwe ya fofa ge a leka go se bale dinaledi tšeo di hlamegago ponong ya gagwe. Vamphaya ye nngwe ya batamela ge Trevor a ekwa se sengwe leotong la gagwe. Ge a lebelela tlase, a bona hlogo ya vamphaya yeo a e thuntšhitšego gomme a e oblelela.

A swara hlogo yeo e kgaogilego ka meriri, Trevor a beletša selo seo se kgaogilego go senwamadi seo se tlago. Sebopiwa sa e efoga gomme sa mo ntšhetša meno, se ikemišeditše go mo hlasela. Selo se sengwe sa go phadima sa kgadima ponong ya gagwe gomme Trevor a bona mphaka o etšwa ka kgareng ya yona. Ge a retolla hlogo, Trevor a bona Kat a eme fao a bonala bjalo ka tlhakahlakano ya madi.

“Hlokomela!” Trevor a goeletša.

Kat a emiša mphaka o mongwe gomme a felelwa ke moya ge vamphaya e swara seatla sa gagwe le go lebiša legare fase ka areka, e lebile thwii bogareng bja serope sa gagwe. Bohloko fela bja mo fa maatla a go kgoromeletša vamphaya kgakala. A katakata ka santhago go ya go Trevor gomme a kgona go ntšhetša mphaka ka ntle ga serope sa gagwe. Seela sa borutho sa latela ka pejana se dira tsela ya go leba tlase leotong la gagwe.

Trevor a tseba gore se sengwe se swanetše go dirwa. Ka bobedi ba be ba gobetše gabjale. O be a ekwa sehlabi dithapeng tša gagwe le legetleng mo a thutšego leboto gomme go le boima go hema. Ge a lebelela Kat, yo a bego a eme ka tšhireletšo ka pele ga gagwe, a nagana ka mosepelo wa go latela.

O swanetše go fetogela go selo se sengwe se segolo kudu sa maatla a go lekana go lwa le bona gomme ba phele. Bothata ke gore ge a ka fetoga, o tla utulla tlhago ya gagwe ya nnete go Kat. Mohuta wa gagwe o be o sa kwane le merafe ye mengwe ya bafetogi ka lebaka la go fapana ga bona. Ba kgona go tswakana le dihlopha tše dingwe gomme ba timelela ntle le go hwetšwa, ka dinako tše dingwe mengwaga ye masomesome ka nako. E be e le dibetša tša maleba ntweng.

Ka lebaka la seo, phoofolo efe goba efe yeo a e kgethago ka mehla eba le maatla a go feta makga a lesome a phoofolo yeo e itšego. Ka sebopego sa bomotho melao yeo e a šoma, efela ga se e ba thuše go fihla gabjale. Efela, ge a ka se fetoge, ba ile go ba bolaya.

Ka bjako Kat a lahla sebetša sa gagwe gomme a khunama. Ka lebaka la dikgobalo tša gagwe, phetogo e be e nanya ka metsotswana go feta ka tlwaelo. Mmele wa gagwe wa fetoga go fihlela a ema ka a mane. Diaparo tša wa mmeleng wa gagwe gomme bosehla bjo bobotse le boya bja marontho a maso a bonagala.

Ye nngwe ya divamphaya tša go šala ya hlasela gomme Kat a emelela ka maoto a morago, a mo thibela ka go mo swara ba katana. Dinala tša gagwe tša tsenelela magetleng a sebopiwa gomme meno a gagwe a matelele a mo loma. Ntle le go nagana gabedi, Trevor a kgetha motsotso wo go fetoga.

Divamphaya tše pedi tša go šala tša goa ka pefelo ge batho bao ba bego ba ba fenya ba fetoga go ba dibera tša Kodiac. Trevor a hwidinya borofa bjo bogolo go wa kgauswi gomme a ngwathaganya bogare bja mmele wa gagwe, a tlogela maoto a ewa a hloka bophelo. Ka go tseba gore vamphaya ga se e hwe, Trevor a e leba gomme a pšhatlaganya hlogo ya yona ka mehlagare ya gagwe ye maatla.

На страницу:
3 из 4