bannerbannerbanner
Tryffelimaagi. Satu
Tryffelimaagi. Satu

Полная версия

Tryffelimaagi. Satu

текст

0

0
Язык: Английский
Год издания: 2018
Добавлена:
Настройки чтения
Размер шрифта
Высота строк
Поля
На страницу:
1 из 1

Tryffelimaagi

Satu


Maria Semikova

© Maria Semikova, 2018


ISBN 978-5-4493-0544-2

Created with Ridero smart publishing system

Amerikkalainen matkustaja avasi kahvilan pieneen kaupunkiin Italiassa. Siellä valmistettiin ruokaa tryffeleistä. Vuosia kului, kahvilan omistaja lähti kotiin ja jätti liikkeensä lahjakkaalle nuorelle kokille. Kaikki oli hyvin, kunnes metsästä alkoi kadota tryffeleitä. Sienten hinnat nousivat. Kahvila alkoi menettää asiakkaita.

***

Ja elämä kulki omaa rataansa. Aamulla Cinucellien perhe istuutui aamiaiselle. Monesta asiasta keskusteltiin pöydän ääressä.

– Sienten katoaminen voi tehdä meille hyvää, sanoi perheenisä, – voimme rikastua.

– Mitä meidän pitää tehdä? kaikki alkoivat kysyä.

– Viikon päästä kaupunkiimme tulee tuo amerikkalainen. Hän on valmis maksamaan miljoonan tryffelistä tehdystä ruoasta. Löydämme sienen!

Hiljainen olohuone puhkesi raikuviin aplodeihin.

He ottivat vainukoiran, jota tunnettiin virheettömästä vainusta. Lukko laitettiin portiin, ja perhe lähti kävelemään pölyistä tietä pitkin kohti metsää. He olivat näkevinään kaikkialla sieniä. Aina kun koira kaivoi maata, he odottivat ihmettä.

Pikku Romeo jäi jälkeen, kopastui uppotukkiin ja putosi ruohoon sisärtensä nauramana.

– Pysy mukana, veli!

Jalka jäi jumiin. Romeo otti lapion ja alkoi kaivaa. Maa hänen alla romahti. Hän joutui tunneliin ja pian ymmärsi, että sieltä ei pääse mitenkään paitsi ryömimällä eteen. Koiran kuuma hengitys ei antanut hänen joutua epätoivon.

***

Samalla kaupungissa levisi huhuja tulevasta tapahtumasta. Kuumimpia huhuja kerrottiin kahvilan pöytien ääressä. Kahvilaan tuli yhä uusia asiakkaita. Tarjoilijana oli nuori poika. Kuultuaan uskomattoman uutisen hän riisui esiliinansa ja syöksyi pois. Kun hän tuli kotiin, hän huudahti:

Конец ознакомительного фрагмента.

Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

Конец ознакомительного фрагмента
Купить и скачать всю книгу
На страницу:
1 из 1